2012-11-30 15:06:49• hírek • Németh Ágnes

Ahogy a dédanyád is tette volna...

Ha reumás fájdalmaink vannak, akkor különösen kell ügyelnünk arra, hogy lábainkat melegen tartsuk! Hölgyeknél a nőgyógyászati gyulladások, és egyéb panaszok okait is a lábak fázásánál kell keresnünk.
Ha reumás fájdalmaink vannak, akkor különösen kell ügyelnünk arra, hogy lábainkat melegen tartsuk! Hölgyeknél a nőgyógyászati gyulladások, és egyéb panaszok okait is a lábak fázásánál kell keresnünk.

A természetben élő állatok nagy része télen rejtekhelyére bújik,  megkezdi téli álmát- Ilyenkor gyűjt magának életerőt a következő időszakra. Mi emberek is a természet része vagyunk, csak ellenkezünk vele, természetesen a saját kárunkra. Nekünk is követnünk kellene a téli felhalmozás elvét, bár persze nem tudunk elvonulni a barlangunkba, és nem is alszunk téli álmot. Az embernek is elegendő éltető energiát kellene gyűjtenie szervezete számára.

Csak egy picit kellene odafigyelnünk testünkre, csak egy picit kellene változtatnunk az életmódunkon mindehhez. Van egy közmondás, mi szerint tégy úgy, mint ahogyan dédanyád tette volna. Dédanyánk és dédapánk a téli hónapokban korábban ment aludni, és későbben kelt, alkalmazkodott a napfelkelte napnyugta szabályos váltakozásához. Igyekeztek nem dacolni a téllel, inkább behúzódtak a jó meleg szobába.

A téli hideg levegő, a csontig hatoló szél, hűti a testünket, főleg azon testrészünket, melyet kevésbé tudunk takarni. Így könnyebben kapunk légúti betegségeket, nem is beszélve a közlekedési eszközökön elkapható fertőzésekről. Mindezt megelőzhetnénk, ha este lefekvés előtt forró lábfürdőt is vennénk, és/vagy a talpunk közepét addig dörzsölnénk, amíg az át nem forrósodik, ez a vesénk meridiánja.

Ha reumás fájdalmaink vannak, akkor különösen kell ügyelnünk arra, hogy lábainkat melegen tartsuk! Hölgyeknél a nőgyógyászati gyulladások, és egyéb panaszok okait is a lábak fázásánál kell keresnünk. Próbáljuk ki legalább a lábfürdőt, tegyünk bele egy evőkanál ecetet, és két evőkanál sót is. Erősíthetjük szervezetünket a testmozgással is, fokozatosan szoktassuk hozzá szervezetünket a hideghez, a szabadban, de csak módjával, mert nem tenne jót, ha megizzadnánk.

Viszont jót tesz télen a lelkünknek a szauna, az uszoda, és a  társas mozgások, mint a Thai Chei, és a labdajátékok.
A napsütéses órák számának csökkenésével egyenes arányban nő hajlamunk a depresszióra, de ennek sem kellene így lennie. Hangulatunkat is sok aprósággal tudjuk javítani. Pl. tegyünk friss vágott virágot a vázába, lehetőleg a nyár színeivel, sárgát, pirosat, rózsaszínt.

Hasonló illatokat is vigyünk lakásunkba, narancs illatot, eper illatot, gyújtsunk gyertyát, melynek meggy illata van. Fogyasszunk minél több piros és sárga színű zöldséget, gyümölcsöt. Pl. sütőtököt, hónapos retket, narancsot, citromot, meggybefőttet, eper befőttel is kényeztethetjük magunkat.

Hallgassunk nappal vidám zenét. Az illatok, az ízek, és a zene segíteni fog megszabadulni mindennapos lelki terheinktől, gondjainktól.

Németh Ágnes

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: